Op 23 september 2015 waren we te gast bij Heracles Almelo.

Op het programma stond een rondleiding door het compleet vernieuwde stadion, een diner en de KNVB bekerwedstrijd Heracles Almelo tegen Vitesse. Een prima affiche.

De euforie van de overwinning op PSV en het feit dat Heracles Almelo na 6 wedstrijden op de 2e plaats staat in de Eredivisie gaf deze bijeenkomst extra positieve energie.
Om half 6 werden we in de entree van het stadion opgewacht door Belinda, gastvrouw bij Heracles Almelo. Zij straalde het trotse gevoel uit. Tijdens de rondleiding in het nieuwe stadion werden we door de, normaal niet toegankelijke, gangen geleid. Via de kantoortuin, naar ontspanningsruimte voor de spelers. Een rondleiding in een voetbalstadion is niet compleet wanneer het grasveld niet wordt betreden. Uiteraard hebben we dit vastgelegd met een groepsfoto. Met trots liet Belinda de nieuwe businessruimte zien, die een complete metamorfose heeft ondergaan. Super gedaan. De benaming “eetzaal” doet de ruimte, waar we heerlijk hebben gegeten van het buffet, geen recht, restaurant is beter.

Langzaam nam de spanning toe, want om acht uur begon de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse. Iedereen besefte dat je wel op de 2e plaats kan staan, maar dat dit toch een tegenstander van formaat is en dat er hard gewerkt moet worden om een overwinning binnen te slepen.
De wedstrijd begon saai. Uiteraard past dat niet in een bijeenkomst van de ondernemersvereniging Poort van Almelo. In de tweede helft en de verlenging kwamen de spelers de afspraak om er een spektakel van te maken helemaal na. Het was spannend, bizar, frustrerend en spectaculair. Goed voetbal, opstootjes, gele en rode kaarten, penalty’s en een staking.
Uitslag 4-1 ! Heracles is door naar ronde 3.

De combinatie van mooi herfstweer, goed gezelschap, positieve energie, lekker eten en drinken, een voetbalwedstrijd die alles in zich had en een goede uitslag, maakte van deze bijeenkomst er een om niet gauw te vergeten. Het was geweldig.